top of page

De ce angajații cei mai buni părăsesc "Culturile Mărețe"


Cultura este adesea menționată ca "felul în care se fac lucrurile pe aici". Dar pentru a fi utili, trebuie să fim mai concreți decât atât.

O cultură extraordinară este ceea ce obțineți atunci când comportamentele, sistemele și practicile, toate ghidate de un set de valori globale, sunt aliniate și se aliniază cu valorile organizației! Dacă liderii nu manifestă comportamente care reflectă valorile, valorile sunt lipsite de sens. Clarificarea comportamentelor așteptate de la angajați ține tot de lideri. Fiecare proces care este creat, fiecare sistem instalat, fiecare tehnologie care este utilizată, fiecare structură proiectată, fiecare titlu de locuri de muncă acordat va întări sau dilua cultura. Claritatea în jurul așteptărilor comportamentale ne permite să aducem mult mai multă claritate procesului de angajare. Practicile includ totul, de la evenimentele companiei, întâlnirile, modul în care se da feedback, la modul în care se iau deciziile.

Organizațiile și liderii buni știu că chestiile culturale sunt greu de făcut. Cultura are nevoie de timp pentru a defini. Este nevoie de muncă pentru a executa. Totusi, ne spune Melissa in articolul de mai jos: dacă timpul este petrecut (1) înțelegând cu adevărat comportamente așteptate în întreaga organizație; (2) identificarând sistemele și procesele care vor continua să ajute aceste comportamente să fie exprimate și susținute; și (3) practicile de modelare care ajută angajații și organizația să devină mai bune, atunci puteți să vă umpleți golurile ce țin de cultură și să opriți cei mai buni oameni să spună: "Știu că este o mare cultură, dar eu plec".


Voi ce parere aveti?

https://hbr.org/…/…/why-great-employees-leave-great-cultures

bottom of page